Thursday, November 26, 2009

sekadar meluah kan KETIDAKPUASAN hati!!!

mcmana nk cite eh.. ni macam telan mati mak, luah mati bapak.. tp kalo aku xbercerita kat dewi, aku mmg rasa tak boleh nak tanggung... hurm.. ok! fine..cite nye camni..

situasinya mcmni...aku dan dia berkongsi.. modal 50-50.. so setiap sorang daripada kitorg kena bagi rm10k.. fine.. aku dah bagi part aku 10k.. dia bg sikit-sikit.. still fine tuk aku sbb aku try utk memahami masalah dia.. cuma aku ade beberapa tak puas hati dgn dia.. 1. dia bg skit2 sbb die bg pinjam kat org lain.. so sementara nak tgg org lain tu pulangkan blk kat dia, thats y dia xboleh bg kat aku full. ok..fine.. tu hak dia as long as dia taw macamana nak ganti blk walaupun aku still sakit hati duit yang kitorg terdesak nak guna, tp dah di pinjamkan kat org lain..huh... ok.. what ever.. tu aku malas nak pk as long benda tu antara dia ngan org tu..asalkan dia bg aku duit tu.. problem yang paling selalu wat aku sakit hati adalah... kitorg ade stok.. tetiap mgg die gi bwk brg tu gi jual.. tp..duit hasil jualan tu mana :(( dia seolah-olah pegi jual stok tu, then duit tu dia byr kat aku utk cover 10k dia yg still xcukup lg tu... hurmmm... kdg2 aku cuba nak paham... tp kdg2 aku jadi sakit hati.. cth.. kalau aku x pergi opis, dia pun xpergi.. padahal aku siapkan keje kat umah..bkn saje xmo gi opis...buat benda ni kena ada mood.. dan aku buat waktu malam.. so esok pagi aku bgn lmbt.. apala salahnya dia tak buat apa, leh bgn pagi.. pegila dok opis tu.. buat ape yg patut.. ni nak tgg aku jugak dok sblh baru dia blh wat.. tu kdg2 benda yg boleh wat aku tak paham... tu satu masalah.. then aku tambah pening bila tgk dia relax jer.. seolah2 kena ketuk baru taw ape nak buat..hadoiyai...sakit jiwa aku.. dia berkira ke dgn aku eh? so kalo aku tak masuk opis, so dia pun kena la x masuk opis gak eh..smp kdg2 aku terfikir, dia ni rajin gi jual2 stok2 tu sbb nak dptkan duit je ke eh.. then pakai snd (time hati aku jahat, aku akan pk camni :(( ).. so bile die leh byr full kat aku.. kalo x, boleh la guna duit tu utk beli stok baru.. ini x.. stok abis.. duit abis.. then nk tambah stok guna apa? argghhhh.. kdg2 sampai aku teringin je nak ckp ngan dia, boleh tak ko jgn bawak benda2 tu gi jual !!! sbb aku xnampak pun duit tu... arghh... benda2 mcmni la yg buat aku nak quit and xmo share dah... total invest aku 19k dan dia 11k.. 11k tu pun termasuk duit sales 3k.. camner tu... sape nak jwb? aku ke yg bersalah dlm hal ni? jujur aku ckp aku nyesal bg dia pegang sumer duit niaga tu.. hurm... ntahla.. sakit otak aku.. ntah bile dia blh topup blk duit tu... pening pale aku... aku pun xpaham.. siyes ati aku sakit.. tp kalo aku luahkan kat dia apa aku rasa, mesti gado pasni.. tu sbb aku diam je... kdg2 smp aku geram sgt2, aku kurang becakap ngan dia.. dalam ati aku, aku harap dia paham.. aku xpaham ade jenis org yg kena suruh baru buat.. x suruh, die leh melarat2 wat ape ntah... sakit tul ati aku.. aku ckp camni bkn sbb aku xsuka dia.. just aku rasa dia xde rasa tanggungjawab.. ntahla.. aku nak tgk smp bln 12 ni.. kalo x, mmg siyes ar.. aku xkan berundur.. aku akan tarik diri.. ape nak jadi..jadila... aku mmg tekad....uuwaaaaa.....end...

4 comments:

sI tEDI said...

eh eh.. sepatutnya duit hasil jualan tu bg 2 lah kan? awat dia guna bg ko pulak buat modal dia yg x habesg bayar tu!!

dEwIchEnta said...

lebih kurang camtu ar kak.. den try paham die xde duit.. tp... uuwaaa... den geram time den taip post tu :(( arini baru nk publish.. ntahla kak.. den serah pada takdir..

Ayu said...

iskk.. akak ada lagi x bank in duit pefume 2 kotak ni ... hehehe

confront la ngan dia.. kalu x xyah jadik share partner.. kan yg pening ..letih... sensurang..

jgn baik hati na la dik reha oitt...

-->> jgn lupa sms number akaun .. nk bnk in duit tilam.. hehhe.. ;p <<--

CikLiz said...

oooiit, ape ni? sorang2 je baca ye... tak aci tol!!!