Monday, November 30, 2009

raji aji...

ari raye aritu, aku bgn kul 4ptg =)) anak sapa la ni =)) aku tido kul 5pg setelah tgk you tube BCL.. hahahha... pastu baca novel Chinta oleh Norhayati ibrahim.. tangkap cintan sama itu tengku akid :x wargh.. sangat teringin utk menjadi chinta.. kdg2 terbawak2 cite novel dalam angan2 kehidupan.. wakakkaka...

sambung cite ari raya.. aku bgn kul 4 ptg.. basuh muka then pegi dapo carik mknn #-o ape nak jd ngan dak ni :)) pastu mama wat muka 2 sen ajak aku gi umah adek dia a.k.a makcik aku akt klang nak beraya kat sana... then aku terus besiap n dalam kul 6.30ptg aku dah sampai umah cikyang.. aku masih layan novel tanpa pedulik sesiapa dan apa jua jenis hidangan sbb aku sgt teruja.. then mama ajak gi umah kiki lak a.k.a adek lelaki dia kat beranang..haduyai..jauhnye... malas tul aku nk drive..huhuhu... aku gi mkn sblm blk... then masa otw nk balik, tetibe ringan je mulut aku cdgkan..

aku : mama.. kalo blk kampung pun besh gak ni jln sunyi camni..
mama : yela tu..bgn dah ptg, ada ati nk blk kg..
aku : mama kan suke jln malam.. siang panas ar nk drive..
makcik aku : har.. jomla blk.. ape susah
mama : hamboi.. nanti adek nak keje..mama xde nnt sapa nk tgk dia..
aku : die dah besa ar.. biar ar die carik mkn snd gi keje snd..xkan mama nk kena jaga die lak..
makcik aku : jom ar..
mama : erm.. nanti pk dulu...
aku : lallalalala
mama : ok..jom ar.. kite blk mlm ni..ahad mlm kite blk kl.. sat jadi la..toksah lama2.. sian kat adek.. abg mail xdak..dia dah blk kg umah mak dia dulu siang td.. ajak nah..tp adek xmau ikut.. tu yg nah x blk tu...
aku : erk.. xyah blk ar ma...aa saje je ajak td :d
makcik aku : alah... jom ar.. kak pun dah lama xblk kg.. dah alang2 cuti ni, jom la..
mama : ok.. jom terus blk kl.. xjd gi beranang.. kak..hang siap baju.. satgi nah call hang bgtaw kul bape nak turun..
aku : uwaaaaaaaaaaa...aku la tu kena drive :(( padan muka :((


kesimpulannya... malam tu kul 11 mlm, kitorg betolak blk taiping.. aku kena bwk van :(( papa dah blk dulu kul 3 ptg td naik kete..huhuhu... nyesal aku xhekot papa.. kalo aku bgn awal, mesti leh gi ikut papa blk... kitorg sampai taiping kul 3 pagi.. pergh.. ngantuk gile aku... kitorg tido umah maktih... yg blk, kitorg 4 org jer.. mama, aku, makni ngan alif.. huhuhu...
Alif...Makni...Mama...

Keadaan jalan yg jammed.. boring tul aku...
sabtu tu kitorg bgn kul 10pg. mkn, siap2 mula2 igt nk blk umah tokwan.. tp skali mama kata, jom kita gi perlis nak..saja la jalan dah alang2 blk ni... ape lg.. kitorg betolak dr taiping kul 2 ptg, sampai perlis kul 5 ptg.. jenuh aku sangap gile drive.. panas lak tu.. ngan jammed lg kat penang..haru tul... sampai2 jer kuala perlis, aku terus ajak gi check in hotel.. mahal pun xpe..asalkan aku dpt luruskan badan...then malam tu kitorg wat aktibiti menyekodeng manusia2 di kuala perlis.. makan ikan bakar, sotong goreng tepong mcm2 lg la...

esoknye, kitorg gi padang besar lak.. shopping sakan mak aku ngan makcik aku.. saba je la :)) penuh blakang van tu ngan barang #-o mula2 siap pesan kat aku, jgn beli brg byk2.. nnt nk pegi bandung..beli kat sana murah.. skali dia yg borong lebih..wakakka.

Perjalan balik dari padang besar ke changlun melalui chuping..ladang tebu terbesar di malaysia..hari yg sangat panas..suhu adalah 41darhaj celcius hockey...

then blk dr padang besar tu terus tuju ke alor star then lepas dah penat, baru kitorg terus blk umah tokwan.. so dekat kul 12 mlm gak la kitorg sampai kat felda ijok selama...jenuh aku drive.. kematu betis aku bwk manual..van lak tu..saba je la... konon2 mlm ahad ni ar nk blk.. skali dok sembang ngan tokwang smp kul 4 pg.. terus x jd blk.. tido smp isnin.. hahhaha..

betolak dr umah tokwan pun dah dekat kul 2 ptg... tu pun sempat lg singgah taiping gi mkn la..gi umah maktih lg ar... huh.. aku amek kesempatan nk luruskan badan jap sblm nak harung seksa drive lg skali blk kl... uuwaaaaaaaaa.... aku tido dr kul 6ptg tu smp la kul 8.30...mama kejut ajak blk.. penat xilang lg.. tp ni aku dah dok nampak katil aku ni.. tu yg pedeghaih balik kl gak ni...hahahhaha... kul 9 betolak...kul12 smp umah.. pergh..lega hatiku..kete lak xbyk... besh besh..

kesimpulannya, tercapai gak hajat aku nak beraya kat kampung tawon ni... suke tgk tokwan sehat dan gemok... ceria dan bahagia je dia ngan bini baru dia yg muda dari mak aku #-o hahahha... xkisahla..asalkan ade org nak jaga dia...

4 comments:

CikLiz said...

Sedapnya makanan!!! awat tak tapau kat chek?..

sI tEDI said...

x bolikan den ole2ko leha.. ko balik kg tu!!

dEwIchEnta said...

kak liz.. kalo chek tapau pun, dah lama abih kot jalan chek makan sbbnye geram dok tgk jalan jammed :)) hahhaha...

dEwIchEnta said...

kak tedi... den ado bwk resit tol dari perlis ke kl sbg kenang-kenangan =)) akak maun ko :-> meh nnt den pos :)) wakakakka...