Saturday, April 24, 2010

Alloy Consolidated Sdn Bhd

arini aku nk cite pasal kompeni baru aku ar.. aku start keje sini 8 march aritu... nature business dia ape eh.. hahhahaha... secara ringkasnya aku simpulkan dia ni kompeni yg buat, maintain n jaga toll pantai timur tuh.. ece, ece2, metramec cheras dan ade byk lg ar projek dia kat msia ni.. wakakakak... basically, aku happy keje sini... relax.. xmcm keje akt pitech dulu.. havoc mcm ape je.. pada aku kompeni ni bagus sbb ade protokol dia snd.. bila manusia terikat ngan peraturan, so dia lebih disiplin.. dan itu berlaku pada aku.. wakakakka.. aku kan maleh nk bgn pagi, nk dressing cecantik... nk punch awal... tp now, amek ko sebijik.. kena bangun pagi, punch xleh merah.. aku slalu je tepat2 kul 8.30 ataupun kul 8.28 aku punch.. hadoiyai.. aku akan try my best to x break the rule.. honestly aku salute pada management sbb berjaya merubah aku.. hehehhehehe...

aku keje kat Finance department.. pada aku, bkn mudah tuk join kompeni ni... tp dah kate org rezeki kan... alhamdulillah... aku ade sorg boss cina GFC, sorg boss malayu Group Finance Manager aku.. then aku ade sorg Acct Assistant...

so far aku happy ngan keje aku.. just aku kdg2 xpuas hati ngan Fin Mangr aku tuh.. pada aku dia tu ntah ape2... mmg bos pompuan akan jd camtu kot.. nauzubillah.. jgnla aku jd boss sok jd cam dia.. hadoiyai.. yg GFC aku tu dok sibuk ty nape la staff kat fin dep xtahan lama.. xsampai 2-3 bulan, lari.. teringin je aku jawab.. pun ko tgk ko nyer fin man.. tgk pangai dia... xsuke tul aku.. meh aku list down satu per satu perangai dia yg aku x suka....:-

1. kalo GFC bagi keje kat GFM, dia mesti pas keje tu kat aku..then cakap sumer nak skrg.. kdg2 sampai aku xtaw mana satu yg dia nak dulu....
2. bila dia bg keje, sumer nak skrg, tp rupanya2 GFC nak lusa.. hadoila... apela salahnye bagitaw betui2 bile boss nak... so aku leh la wat mana yg paling urgent dulu... tension tul...
3. suka jer kata keje yg aku wat tuk dia tu, dia yg wat snd... tp katakan la bila keje tu salah, terus dia melenting kat aku mcm sial.. huh... kalo betul, nak nama.. kalo salah nak maki org lak.. kalo keje tu mmg keje aku, leh la aku terima...
4. suka je memerintah buat keje dia yg dah terang2 bkn keje aku.. sampai nak masukkan letter head kat printer pun dia suh aku.. susah sgt ke dia nak bgn jalan snd.. berat nar montot tuh..
5. benci sgt sbb keje dia gayut tepon n sms je.. pastu bile GFC dan melompat, baru dia pun nk melompat.. pastu  marah2 aku sbb x tlg dia..WTF...
6. suka je bg arahan cam keling... kejap A pastu B.. bila GFC tu kata salah, dia cakap dia dah bgtaw aku suh wat camtu, bkn camni... WTH...
7. suka je salah kan org lain n xmo ngaku salah... dia je betul...
8. suka je cakap kat boss, keje dia x siap adalah disebabkan aku lmbt bg dia... kdg2 aku rasa nak maki pun ade...

naseb aku baru join :(( so camne aku xnak carik keje lain :(( aku nak kuar carik keje lain bile dpt boss cam haram camni :((

pada aku, aku akan kerja dgn jujur... aku xkan wat benda2 camtu kat staff aku... ya allah, jauhkan lah aku dr segala keburukan dan kejahatan...aku xkuat ya allah tuk hadapi ujian mu.. kuatkan hati ku... mudahkan urusan ku... amin....

3 comments:

Mukhriz said...

skang kt alloy lagi ke? mesti ko pun dh resign kan dr co tu?..

Anonymous said...

ok ke keje situ...

Michelle+Ummi said...

salam...ada keje kosong tak kat alloy broker insurance...i nak mintak?