Thursday, March 04, 2010

impian ku tercapai..

mgg lepas aku ade gi jmp car dealer, kak zuraini.. aku kan xde slip gaji skrg ni.. tp dalam bank statement ade ar duit kuar masuk... then dia cakap xde masalah.. senang je dpt loan camni.. tp siyes ar..time tu aku x konpiden langsung bank akan approve loan aku... tp pagi td sgt menggembirakan aku bila loan aku tuk beli kete dah approve by rhb... yeay... nyesal aku kutuk rhb sblm ni...wakakakakka... service rhb mmg lembab ar.. tp naseb ar diorg bg gak loan kat aku.. so aku sgt suke..ekekeke... so skrg ni, loan umah and loan kete is under rhb bank.. terima kaseh rhb..aku sayang kamu...

akhirnya dan saat ini impian aku tercapai.. bermimpi untuk memiliki rumah sendiri dan atas nama sendiri dah tercapai sblm ni.. dan arini satu lg impian aku dah tercapai dgn memiliki kereta sendiri atas nama sendiri.. ekekekke... xdela besa mana pun kete tu.. aku mampu beli myvi jer :)) tp aku tetap ebrsyukur atas rezeki yg allah bagi kat aku.. alhamdulillah..terima kasih tuhan kerana tidak pernah putus engkau kurniakan rezeki pada aku... aku sangat bersyukur.. dan time aku taip ni aku sgt sebak... kerana aku taw tuhan syg akan aku dan sentiasa memandu hati aku kearah kebaikan.. terima kaseh lg skali tuhan.. alhmdllh... syukur...

so, td aku dah byr down payment kete tu rm4400..naseb aku ade cash...naseb jugak aku tergerak hati jgn guna duit tuh gi byr kredit card smp abis... thanks jugak tuk papa sbb bg aku pinjam rm2000 tadi... nnt ujung bulan aku harap dapat byr blk kat papa... so, aku just amek myvi putih rm43900 manual...myvi 1.3L Sx... xkisah la...basic sgt je pun kete ni.. tu je yg aku mampu... at least aku xyah nyusahkan papa ngan mama lg nak gerak gi memana.. so diorg leh ar pakai kete lg satu.. kali ni aku mmg gatal nak amek manual.. aku nak ulang balik sejarah papa..dulu papa pakai toyota corolla putih wak 7767.. igt lagi taw.. tu kete pertama papa atas usaha sendiri lepas pakai moto...so aku nak ikut papa.. ekekekke.. nak beli toyota corolla cam papa dulu x mampu ar.. toyota brand corolla skrg paling murah altis ar..huh... 100k lebih.. mane nak cekau... dapat kaler cam papa pun ok ar...wakakakka...

dan..lagi satu berita, aku akan mula bertugas di Alloy Group ari isnin ni 8hb March 2010... aku dah pk balik.. dan aku xkan kecewakan papa dan mama.. aku taw diorg amat berharap aku kerja semula..maybe diorg kesian kot kat aku keje siang malam carik duit.. hurmm... xpela.. aku akan buat ape je tuk gembirakan ati diorg.. kalo bukan aku ngan adek yg ada tuk gembira kan diorg, sapa lg kan.. insyllh.. aku akan tetapkan ati aku tuk keje semula dan aku akan berkorban tuk kebahagiaan diorg.. sbb aku sgt syg kat diorg... aku xmo dirog susah ati sbb aku... aku xmo diorg sedih sbb aku.. aku nak jadi anak yg baik... weh noreha :-w nape ko nanges lak ni time taip kat sini :)) mmg aku giler..mmg aku sgt sensitif.. lantakla.. wakakak...

dan aku ebrjanji pada mama dan papa.. berjanji pada diri sendiri gak, aku akan mulakan hidup baru dan aku berjanji akan terus buat diorg bangga dan tersenyum dgn aku... sbb dalam dunia ni aku hanya ada mama dan papa.. tuhan...bantu aku untuk terus hidup dengan bahagia..bantu aku untuk terus bersyukur dengan semua nikmat kamu.. dan igtkan aku selalu jika aku terpesong terhadap kamu.. insyallah noreha.. amin...

3 comments:

sI tEDI said...

wah! dah leh geng! sama myvi! kontra ! aku itam kau putih! ekekek

Tahniah leha!

dEwIchEnta said...

wah..akak..sgt cepat reply eh :)) thx nah kak.. aah leh geng.. kite bekenan merah or itam.. tp dia ckp stock lmbt kena tgg 2 mgg.. x sanggup tgg dah ni :)) sian kat mama ngan papa nnt diorg nk bejalan susah :)) tmbh2 den dah keje kan :))

Ayu said...

erm.. myvi ekk... pesal x join kelis
???????????????????????????????