Sunday, November 21, 2010

Welcome BuBu & WardWard

Nama dia BuBu... Kak Tedi yg bagi nama ni kat bubu... maybe sbb kaler badan kelabu kot.. ekekeke...
Har..Nie pulak ward ward..dia yg paling encem kat sini... mama bg nama wardward sbb dia minat kat edward dlm pilem twilight tu kot.. lgpun wardward kan ala2 vampire gitu... tinger panjang .. wakakka...
Ni perangai diorg bile aku beli bantal kekabu eh... dan dan je hidu hidu pehtu terus panjat dok ateh tuh..
Ni gamba tepinga-pinga sbb dgr bunyik foxy mengiaw.. taw takut.. ekekke.. foxy tu kucen sis lynn... dia pun baghu gak ade dlm umah tu.. tp ade kat luar bilik papa jebon... tu yg tegak je telinga tuh caghi mana dtg bunyik tuh.. dan2 bulu kembang.. ade ati nk gado eh =))
Dak Bubu paling aktip.. dak wardward dia dok je ateh bantal tuh dok perhati Bubu main... dia cam moody skit... xbyk bunyik.. dari mula2 smp dia diam xbyk bunyi. nk kata sakit, x kot..sbb dia makan lalu... dia kuat mkn dr Bubu.. bg wet food bukan main lagi betolak2 ngan Bubu.. wakakak.. sampai dia kuis ngan kaki dia jatuh atas lantai sbb xmo Bubu makan portion dia.. wakakakka...
Nie dak Bubu ni abis sumer dia langgar sbb nak main nyer pasal.. tonggang tebalik gak la air tuh dia kerja kan.. punca dia sbb dia xpuas ati tikus tu dia xpat pegang =)) nakal tul :)) jgn putus dah eh tikus tuh :)) mama babab kang :))
Tu bubu nak gulen2 dalam pasir la tuh.. mentang2 pasir baru tukar baghu... jenuh nk kutip pasir tekuar dr cage sbb dak 2 eko ni suka kuar masuk dr pasir :(( pastu dikibas2 nye badan kat luar, then main lari2 pusing litter box eh... so mama dh pusingkan litter bos tuh.. so no more main kejar2 keliling litter box #-o kang sia2 je papa jebon hangkut korang 2 dok luar bilik.. biar padan muka :))
dak ward ward mengenang masa depan kot.. ke sbb dia windu mo adek beradek dia :| sian taw tgk mata dia berair jer.. beza tul ngan Bubu.. Bubu tu dia xkisah org.. tp dak ward2 ni.. ke dia sakit eh :((
Dak Bubu xberani panajt tangga tuh =)) tekedek2 cam org jalan ateh titi kecik=)) 
mesti dlm ati wardward koba ko ni xreti dok diam ke eh Bubu.. poning palo den nengok an ekau pusing sana pusing sini... wakakakka =))
Ni port feberet bila lepas kan dak 2 eko ni kuar cage.. kuar2 jer terus panjat dok ateh tu sambil gumpal2.. jgn terjun kuar tingkap tu dah eh cyg :| main leklok taw...


2 comments:

sI tEDI said...

ward2 jgn sedih2.
bubu jgn nakal2

Rozita said...

bes nya korang bela kucing..
comel comel plak tu..