Sunday, May 31, 2009

ape yg aku rase..

ape yg aku rase eh... huhuhu.. mood aku mmg xmenentu 2-3 minggu nie.. leh dpt darah tinggi kdg2 tu :)) ape aku wat 2 ari nie eh.. just dok umah lepak2 dok depan TV... pecaya ataw x, aku dok depan tV 20jam.. aku tido 3 jam.. aku makan n mandi sejam.. pergh =)) sambil2 menyauna kan badan =))

aku baru beli sauna.. rm660.. pergh.. mana aku dapat duit eh.. membazir je aku nie.. tp aku nk kuwos :(( azam 2009 xtercapai:)) konon2 bile sampai bestdy aku 28-6-09 nie, at least aku trn 10kg :-s tp cam xdpt jer :(( poyo je lebih... hahhahahha... tp setelah berhempas pula sauna sabtu ngan ahad, siyes berat aku turun 3kg :-? ke penimbang umah aku nie tipu :-b 16 kali aku dok ulang timbang sbb xpuas ati.. kalo die leh ckp, mesti die jerit, woi.. jarum aku nk patah dah la asyik ko jer naik timbang..wakakkakaka =))

ari khamis aritu sampai kul 430 pagi aku dok opis ngan tikah sbb siapkan report.. jumaat tue byk giler pembetulan aku kena wat..kul 4 naik meeting.. giler lama sampai 630 dok dlm bilik boss.. aku bersyukur sgt aku tak kena marah.. sbbnye boss aku lg sorg byk backup aku... tp aku agak terkilan sikit sbb kecuaian aku snd..aku rase cam xdpt maafkan diri aku sbb kecuian bodoh aku..siut tul.. dan aku still rasa terharu boss besa n boss aku masih menyokong aku.. aku xmo pk negatif.. aku ada matlamat aku kat situ.. lepas aku dpt ape aku nak, aku akan pergi.. pergi sejauh mingkin utk membina masa depan aku dan pergi setinggi mungkin tuk mencapai kepuasan dalam mencapai matlamat idop aku..

ari jumaat depan aku akan dapat keputusan loan umah aku. aku sgt berharap loan aku approve.. so aku akan pindah duduk di kl dan xlagi di shah alam... aku mesti akan rasa puas dpt membahagiakan mama ngan papa... sbb aku taw tu impian diorg tuk duduk sana.. sian kat diorg terpaksa ikut aku ngan adek dok kat shah alam sedangkan jiwa n hati diorg ade kat kl.. isk... insyallah.. allah tu dah tulis takdir kita.. kita jer kena usaha... dan kalo dah takdir allah izinkan kita beli umah tue, kita akan pindah.. dan aa akan rasa sgt gembira dapat membahagiakan mama ngan papa...

aku ada 2 matlamat jer masuk keje sana blk... pertama tuk mendapatkan loan umah... thx sgt2 kat kak haliza, kak liz, kak mit yg byk tlg aku... jasa korang aku kenang sampai mati.. matlamat kedua aku, tuk dptkan mia aku.. dan kedua2 nya dalam proses.. tujuan aku dpt mia bukan tuk jd akauntant.. tp tuk dpt exemption tuk amek cima.. so, aku dpt exempt 6 papers.. so xbyk la sgt aku nk blaja... dan insyllh... ya tuhan.,.tlg la permudahkan jalan aku ini... bantulah aku... sesungguhnya hanya 2 itu shj yg aku mahu waktu ini... dan selebihnya aku serahkan pada kamu..

secara jujur, aku rasa tak selamat tuk bekerja kat sana...wpun diorg syg aku...tp still rasa x secure.. aku nk something yg happy yg tenang yg aku leh ada rasa nk maju dan motivated.. tp aku xdpt semua tu kat sana... isk.. hanya tuhan yg tahu.. dan selama mana aku bertahan berada disitu, hanyalah dengan ketentuanya... aku percaya pada rezeki.. aku percaya pada naseb... apa yg penting skrg, aku hanya mahu membahagiakn org2 yg aku syg...

2 comments:

<< s| teD| yanG GOmuK >> said...

kebahagian orang lain adakah lebih penting dari kebahagiaan diri sendiri..??

dEwIchEnta said...

aah kak.. kebahagiaan org2 yg saya syg kan ke kebahagiaan saya gak... bila diorg bahagia, saya pun akan bahagia.. kadang2 kita kena berkorban demi org yg kita cintai... supaya kita akan turut sama merasa bahagia apabila mereka bahagia ;))